Velbesøgt infomøde om Flodbyen Randers

Tirsdag den 5. november blev over 300 tilhørere klogere på både visionerne for Flodbyen og status på de enkelte delprojekter. Loungen i Arena Randers dannede rammen om en fantastisk aften, hvor vores direktør i Flodbyen Randers P/S, Jesper Plauborg, borgmester Torben Hansen og bestyrelsesformand Peter Olsson bød velkommen. Herefter fulgte informations- og statusoplæg med direktør i Udvikling, Miljø og Teknik ved Randers Kommune, Jens Heslop, og direktør i Flodbyen Randers P/S, Jesper Plauborg. Efter pausen med spisning og netværk modererede Tine Gøtzsche på fremragende vis først en inspirationsdebat med vores kvalitetsråd med Jan Gehl, Lene Hammer og Anne Dorthe Vestergaard, og dernæst en paneldebat med Peter Olsson, Torben Hansen, Claus Berggren, Rina Hansen, Peter Frost-Møller og Jan Gehl.

Undervejs kunne tilhørerne i salen online stille spørgsmål via Tine Gøtzsche til debattørerne på scenen. Fælles for alle svarene var, at der er tårnhøje ambitioner for at skabe en Flodby af højeste kvalitet og diversitet, der både skal forandre og gøre byen bedre.

Missede du mødet er her et par pointer:

-> ”Når der er læ og solen skinner, så har vi det godt,” forklarede Jan Gehl, professor og medlem af Flodbyens kvalitetsråd. Det lyder simpelt, men bygger på psykologiske indsigter og handler om, at der skal skabes en bydel, hvor udemiljøet giver plads til liv og steder, hvor det er rart at opholde sig. Den vision tilsluttede Rina Hansen sig. Som forretningsdrivende ser hun værdien i en bydel med fokus på fremtiden, bæredygtighed og stor herlighedsværdi, der samtidig kan være et moderne supplement til Randers’ fantastiske middelalderbymidte.

-> ”Tegnebrættet er det bedste sted at lave fejl,” fortalte Lene Hammer, tegnstuechef i Transform og medlem af Flodbyens kvalitetsråd. De svære valg kommer helt naturligt, når man kun kan bruge pladsen én gang. Her vil Flodbyens grundige kvalitetskrav være udgangspunkt for kvalitetsrådets arbejde, og de vil hele tiden sørge for, at alle muligheder bliver undersøgt og der bliver prioriteret rigtigt, når de svære valg skal træffes.

-> ”Kvalitet, klimasikring og bæredygtighed er også den bedste, langsigtede investering,” understregede Peter Olsson, adm. dir. i AP Ejendomme. Når investorer ser 20-30 år frem i tiden, er klimasikringsstrategien og bæredygtigt byggeri nødvendigheder. Der skal bygges i en kvalitet, som folk vil blive ved med at bo i og som skaber gode rammer for de liv, de ønsker. Det er Flodbyens kvalitetskrav med til at sikre, men fra en investors synspunkt, ville det heller ikke give mening at gå andre veje.

Du kan også se det samlede oplæg fra infomødet her.

Pladserne til infomødet blev hurtigt optaget, og med den store interesse for information og deltagelse i dialogen om de konkrete projekter så er der ingen tvivl om, at vi gentager arrangementet på den ene eller anden måde.

Relaterede nyheder

Svar på spørgsmål fra infomøde om Flodbyen den 5. november 2024

Vi har nu udarbejdet svar på mange af de spørgsmål, som ikke blev besvaret på infomødet i Arena Randers den 5. november 2024. Svar på ...
Læs mere
Flodbyen Randers P/S inviterer til infomøde den 5. november 2024 i Arena Randers

Flodbyen inviterer til infomøde den 5. november – få pladser tilbage

Flodbyen holder infomøde den 5. november kl. 17-20.30 i Loungen, Arena Randers. Her vil du kunne opleve inspirationsoplæg med status på Flodbyens projekter.
Læs mere
Forside på rapporten.

Opdateret potentialevurdering udgivet

Ny potentialevurdering fra Exometric viser en stigning i forventet afsætning af ejer- og lejeboliger.
Læs mere