Mærk vandet og de fremtidige muligheder i Flodbyen
Under Randers Festuge kan du komme helt ned i tempo og vandhøjde i kajkanten, når Randers Kommune byder ombord på et midlertidigt, flydende byrum ud for isboden og Randers Street Food.
Når vejret og Randers Festuge skal nydes ved vandet, er der i år endnu en mulighed for at finde et godt sted at mærke puls og bølgeskvulp. På en pram i Gudenåen indretter Randers Kommune et lounge-område, der skal give en forsmag på nogle af de muligheder, området ved Flodlejet kan byde på i fremtiden.
“Flodlejet bliver en vigtig og central del af Flodbyen, som skal samle byliv, offentlige tilbud og adgang til vores natur. Der er mange muligheder i området, og vi skal selvfølgelig undersøge dem og finde ud af, hvordan byens brugere og beboere får mest glæde af Flodlejet. Her i Randers Festuge afprøver vi, hvordan eksempelvis et lounge-område på vandet bliver taget imod. Hvis det er noget, folk helt naturligt drages mod, så tager vi de observationer med i den videre proces,” forklarer Claus Berggren, formand for Erhvervs- og Planudvalget ved Randers Kommune.
Allerede nu er arbejdet med en bedre forbindelse fra midtbyen og busstationen gået i gang, og i løbet af de kommende fem år skal Flodlejet blive til virkelighed som noget af det første i Flodbyen.
Test til glæde for Randers Festuge
Prammen, som loungeområdet ligger på, vil kun være at finde ved kajen ud for Isboden og Randers Street Food under Randers Festuge. Selvom det er en kort periode, er det et godt tidspunkt at teste sådanne tiltag, da der forventes at være mange mennesker, der har lyst til at opleve lidt anderledes i løbet af festugen. På den måde kan det midlertidige, flydende byrum både give en forsmag på fremtiden ved vandkanten i Randers, være en særlig festuge-oplevelse og ikke mindst give nogle vigtige erfaringer til de næste faser i planlægningen af området.
“Vi håber, at loungen vil blive taget godt imod og at vejret bliver til at hænge ud der og nyde vandet og festugen,” fortæller Mia Rix, projektleder for Flodlejet ved Randers Kommune. “Vi ved allerede, at det kan noget helt særligt at sidde ved vandet, og nu vil vi så se, hvad det gør ved oplevelsen, når man ikke bare er ved siden af, men på vandet,” tilføjer hun.
Relaterede nyheder
Flodbyen var en del af Hendes Majestæt Dronningens sommertogt
H.M. Dronningens sommertogt bød d. 31. august på officielt besøg i Randers, hvor vi havde æren af præsentere Flodbyen og fremtidens bydel ved Gudenåen…
Flodbyflødeboller og god dialog på Havnedagen i Randers Festuge
På Havnedagen lørdag den 19. august slog vi dørene op på Flodbykontoret under Randers Festuge. Her havde vi over en kop velbrygget kaffe og lækre Flodby-flødeboller rigtig gode samtaler med borgere og interessenter om fremtidens by ved floden.
Flodbyen Randers sælger byggefelt til lokal boligforening
Udviklingen af de første delområder i Flodbyen Randers har fuld fart på. Mens lokalplanforslaget for det første delområde på Brotoften allerede er igangsat af byrådet, har arealudviklingsselskabet forhandlet det andet salg i etape 1 til en ekstern køber på plads. Det drejer sig om et byggefelt til almene etageboliger ved Trangstræde og busterminalen i midtbyen af Randers. Køberen af byggefeltet er boligforeningen Møllevænget & Storgaarden, som administreres af RandersBolig. Nu går det konkrete arbejde med planlægningen for byggeriet i gang i et tæt samarbejde med Randers Kommune, RandersBolig og arealudviklingsselskabet.