Forside / Nyheder

Aftale på plads: AP Ejendomme kan fortsætte arbejdet med køb af pakhus på Randers Havn

Byrådet i Randers Kommune har godkendt en aftale i forbindelse med planerne for pakhus på Randers Havn, som AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, har indgået en købsaftale om i forbindelse med udviklingen af Flodbyen Randers.

I september løftede AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, sløret for, at det havde indgået en købsaftale om ”Pakhuset”, der er en af de ældste bygninger på Randers Havn og samlingspunkt på havnen. Bygningen har siden 1998 været ejet af Hans Christian Møller, der blandt andet driver virksomhed med engrossalg af fisk, fiskerestaurant og selskabslokaler.

Handlen er dog betinget af en række forhold, herunder byrådets godkendelse af en aftale, der giver mulighed for at udskyde fristen for istandsættelse af bygningen, så dette sker i forbindelse med AP Ejendommes udnyttelse af den tilstødende byggepligt i området og ikke inden udgangen af 2023, som byrådet oprindeligt havde sat som frist. På det seneste byrådsmøde i Randers Kommune blev netop aftalen godkendt. Dermed kan parterne nu arbejde videre med deres planer, hvilket naturligvis glæder adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson.

– Med aftalen har vi taget et nyt skridt på vejen til at fuldende købsaftalen af Pakhuset. Det er enormt vigtigt for udviklingen af Flodbyen, at der er enighed om Pakhuset og med byrådets godkendelse af aftalen, så har vi et fælles fodslag for, hvordan fremtiden skal være for Pakhuset, som vi overtager fra den 1. januar 2026. Vores planer er at istandsætte og bevare bygningen og bevare den i kombination med vores tildelte byggefelt, hvor der primært skal opføres boliger, siger Peter Olsson.

Aftalen mellem AP Ejendomme, Flodbyen Randers P/S og Randers Kommune sikrer rammerne for, at bygningen kan bevares for eftertiden og sammen med bygningen Kulholmsvej 2 (Restaurant ”Bolværket”) kan medvirke til at bevare sporene af industri- og havnehistorie i det nye byområde.

Randers Kommune har med godkendelsen forpligtet sig til at leje bygningen af AP Ejendomme i minimum tre år fra den 1. januar 2026. Formålet med lejemålet er at understøtte udviklingen af udadvendte funktioner og den samlede udvikling af den nye bydel samt at sikre sammenhængen til projektet Flodlejet, som Randers Kommune realiserer med støtte fra Realdania.

Borgmester Torben Hansen er glad for, at aftalen nu er på plads og godkendt.

– Det er en rigtig god nyhed, at der nu er indgået en aftale mellem AP Ejendomme, Flodbyen Randers P/S og Randers Kommune. Den sikrer rammerne for, at Pakhuset kan sættes i stand og bevares, som det er ønsket i den tidligere politiske beslutning. Det er et godt bevis på, at vi ved at sætte alle parter sammen om bordet kan løse nogle af de svære udfordringer, der også findes i store byudviklingsprojekter.

Ejer af Pakhuset-ejendommen, Hans Christian Møller, er også godt tilfreds med den godkendte aftale:

– Jeg er naturligvis meget tilfreds med, at byrådet nu også har godkendt aftalen. Det giver en sikkerhed for, at den aftale, som jeg har indgået med AP Ejendomme, bliver realiseret. Det er godt med en fælles aftale, som alle tre parter står bag. Nu vil jeg frem til slutningen af 2025 fokusere på at drive min virksomhed med samme passion, som jeg har gjort gennem alle årene, siger Hans Christian Møller.

Formand for bestyrelsen i Randers Havn, Daniel Madié, er ligeledes glad for, at der er fundet en god løsning for Pakhuset:

– Hans Christian Møller har i årtier været en fast bestanddel af havnemiljøet i Randers. Derfor er vi meget glade for, at der er fundet en god løsning, der tilgodeser ønsker fra alle parter. Derudover er der også fundet en løsning med bevarelse af Pakhuset, som mange af byens borgere har efterspurgt. Randers Havn flytter til en ny placering i 2024, og vi kan med købsaftalen mellem AP Ejendomme og Hans Christian nu være helt trygge ved at overdrage ansvaret for arealudlejen til arealudviklingsselskabet Flodbyen Randers P/S.

Den præcise udformning af AP Ejendommes byggeri og principperne for bevaring af Pakhuset afventer den forestående lokalplanproces. Fra omkring 2030, når AP Ejendomme forventer at realisere sin byggepligt, vil de renoverede lokaler i Pakhuset blive udlejet på markedsvilkår til restaurant, erhverv eller øvrige former for udadvendte funktioner.

Relaterede nyheder

Visualisering Bryggen maj 2024

AP Ejendomme klar med visualiseringer og tidsplan for kontor- og erhvervsdomicilet Bryggen

AP Ejendomme præsenterer visualiseringer og tidsplan for realisering af Bryggen, hvor bl.a. Sydbank skal være lejer.
Læs mere

Stor interesse for Flodbyen på MIPIM 2024

Mange nuværende og potentielle samarbejdspartnere har været i dialog med Flodbyens udsendte, hvor mulighederne for fremtidigt samarbejde om konkrete byggefelter er blevet drøftet.
Læs mere
Oversigtsbillede

AP Ejendomme køber central grund i Flodbyen

Endnu et grundsalg i Flodbyen Randers er nu på plads. AP Ejendomme har købt en ny grund centralt beliggende i Flodbyen Randers.
Læs mere